16 JUNI 2024

TOTALLY TRIBUTE PROGRAMMA

BUITEN DE WATERPOORT GORINCHEM

U2 + Rock ‘n Roll Tribute Band + Jimi Hendrix + Skunk Anansie + Spandau Ballet + Santana + Classic Rock + Bee Gees 

Bestel hier je kaarten voor Totally Tribute.

Totally Tribute Festival programma zondag 16 juni 2024

Zondag 16 juni

Entree open 13:00u + Spectaculaire openingsact 13:15u + Eerste band 13:30u + Einde 21:30u

Project Hendrix is de Jimi Hendrix tribute band

Project Hendrix is in 2017 opgericht door Hendrix verslaafden uit Rotterdam – onze ambitie is om bekende en minder bekende Hendrix nummers met veel overtuiging en energie neer te zetten.
De band bestaat uit Peter Kahmann – Drums, Mark Swaen – Bass, Rob Zeijger – Vocals & Michiel van Kruiningen – Guitars.

 

50’s Rock ‘n Roll Tribute: Gamble Blue Cats

De Gamble Blue Cats zal iedereen weten terug te voeren naar de gloriedagen van de Rock and Roll, toen vetkuiven en petticoats het modebeeld bepaalden en Cadillacs en Chevy’s de beste manier van voortbewegen waren. Niet alleen concentreren de Gamble Blue Cats zich op de muziek uit de Fifties, ze besteden ook veel aandacht aan detail op het podium en aan het uiterlijk van de band.
Tijdens de show brengen de Gamble Blue Cats een spetterende hommage aan de helden uit de fifties waaronder:
Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, The Big Bopper, Carl Perkins, Chuck Berry, Eddie Cochran, Bill Haley, Johnny Cash… etc.

Dus als je fan van bent van 50’s Rock N Roll, of gewoon een fan van goede muziek, dan zijn de Gamble Blue Cats “50’s Rock N Roll Tribute Band” jullie parel van het festival

Brother Wolf is de #1 official U2 tribute

Brother Wolf is een gerenommeerde tributeband met honderden vlieguren op het podium. Van festival tot kroeg.

U2, Oasis en The Cult zijn hun specialiteit maar voor een paar uur Britpop draaien de heren hun handen ook niet om.

De bandleden van Brother Wolf zijn allemaal rasmuzikanten die hun sporen hebben verdiend in talloze bands. Een perfecte show neerzetten met de beste sound en een aanstekelijke drive; dat is waar de bandleden van Brother Wolf voor gaan. Iedere keer weer.

Voor U2 liefhebbers zetten zij een aanstekelijke show neer met uiteraard bekende hits als “Where the streets have no name” en “Desire”, maar de echte liefhebbers komen ook haan hun trekken met andere album pareltjes uit het U2 repertoire zoals “Staring at the Sun” en “Love is Blindness”. Zij baseren hun interpretaties van de U2 songs op de live concerten van U2 waar volgens hen de songs pas echt tot uiting komen.

Verwacht geen look-alike band maar een band die de sound van een U2 live concert perfect weet neer te zetten. Met Ben “Bono” als zanger die kan wedijveren met Bono op z’n beste dagen. Ben heeft met U2One op alle grote U2 podia en – feesten gestaan.

Wij hebben er zin in. U2?!

Skinansie: Een stampende tribute band die een ode brengt aan de messcherpe muziek van Skunk Anansie.

De Gorkumse zangeres Helga Buitelaar gooide hoge ogen met haar vertolking van Janis Joplin op het jaarlijkse Hippiefestival in Gorinchem. Bassist Chico Abelino draait al jaren in de tribute-band Musest, waarvan zelfs Muse zelf zei dat zij de beste na-apers zijn!. Gitarist Yacco den Toom is de blues specialist in Gorinchem en omstreken maar heeft veel meer stijlen op zijn plank! Johan van Drunen drumde bij Nixtrix en is nu veel in de studio als opnameleider te vinden. Deze muzikale makkers worden ondersteund door de Blombita’s: Erin en Dane Blom die naast Skinansie ook in hun eigen band Flavour Graveyard schitteren. Een lekkere vloeiende bak klank!

De Spandau Ballet Tribute Band

STEAL is de eerste en enige Spandau Ballet tributeband van Nederland en is in januari 2016 opgericht door gitarist en Spandau Ballet liefhebber René Meulmeester. Er is geen andere band in Nederland die een ode brengt aan deze gerenommeerde Britse band uit de jaren 80, zoals STEAL dat doet. Terwijl ze het verdienen en waard zijn! 

Wie kent niet de hits Only when you leave en Through the barricades? Wie kan er niet meezingen met Gold? Welke tiener uit de jaren 80 heeft er niet geschuifeld op True? Deze songs komen nog steeds voor op de lijst van grootste hits allertijden!

Na veel repeteren, oefenen, bijschaven en verbeteren is STEAL gegroeid tot een professionele tributeband met een goeie show en performance. De band heeft al vele succesvolle optredens mogen doen in verscheidene zalen en op verschillende gelegenheden. 
STEAL kan zich inmiddels meten met de betere tributebands in binnen- en buitenland.

Op authentieke wijze wordt het zo eigenzinnige repertoire van Spandau Ballet ten gehore gebracht, waarbij de herkenbare sound en het gevoel van de jaren 80 duidelijk overeind blijft.
Er is veel zorg besteed aan het geluid, de uitstraling van de muzikanten en een gebalanceerd repertoire met afwisselende songs in tempo en sfeer. Het publiek wordt getrakteerd op een energieke, interactieve show met een hoge amusementswaarde!

Classic Rock Experience

Classic Rock Experience is een Splinternieuwe Classic Rock Show!
Een 8 koppige band brengt de allerbeste Classic Rocksongs uit de 70’s, 80’s en 90’s
weer helemaal terug, op de manier zoals de nummers ooit bedoeld zijn.
We kennen inmiddels het fenomeen “Tribute-bands”. Deze bands spelen de hits van één specifieke band.
Bij Classic Rock Experience is élk nummer een Tribute naar de verschillende bands waaruit het repertoire is opgebouwd.

Tot in de kleinste details worden de nummers uitgewerkt, en bij elk specifiek nummer, is er gekeken naar de juiste sounds, en het juiste stemgeluid.
Met maar liefst 3 Vocalisten ( Guido Frissen, Roy Moonen en Leanne Vreuls) op het front staat de zang en samenzang als een huis.

De band bestaat uit de beste (sessie) muzikanten uit de Nederlandse Rock-cover Scene van de afgelopen decennia.
Alle muzikanten hebben ruimschoots hun sporen verdient in bekende bands, en op de grote podia in het binnen en buitenland.

De grootste hits van bands als ” Van Halen, Journey, Heart, Bon Jovi, Whitesnake, AC/DC, Deep Purple, Queen, Kiss, Rainbow, Led Zeppelin, en nog veel meer zullen de revue passeren.
Het repertoire is zorgvuldig samengesteld, zodat iedereen in het publiek bijna elk nummer kan meezingen. Kortom een show vol herkenning, waar zowel de échte diehard rockers, maar ook de doorsnee muziekliefhebber, volledig aan hun muzikale trekken komen.

Los Carlos Castreros – De enige echte Santana tribute band

Bee Gees Forever

Bee Gees Forever brengt het publiek terug in de tijd, dankzij hun fenomenale muzikale interpretatie van, ode en eerbetoon aan de pop- en discolegendes Barry, Robin & Maurice Gibb. Vanwege het brede repertoire van de Bee Gees is deze band geschikt voor elk podium! BAND Bee Gees Forever’ is ontstaan uit de koker van Timothy Drake: voormalig frontman en bedenker van broederband ‘Queen Forever’.

Na een lange zoektocht om de juiste magie te vinden tussen de leden, was de band in 2023 compleet en konden ze aan de slag. Er bleek al snel veel animo te zijn om deze jonge groep enthousiaste muzikanten op allerlei evenementen te laten spelen; met groot succes! Hun deelname aan het SBS6/Talpa programma ‘The Tribute – Battle of the Bands’ (2024) bracht alles in een stroomversnelling: Niet alleen de jury, maar heel Nederland valt voor de charme van deze heren!

De agenda stroomt razendsnel vol! Nog dit jaar staan de mannen van Bee Gees Forever op alle grote podia van het land en wordt er een grote theatertour uitgerold! Onze Mike (Barry Gibb) kan ophouden met stukadoren: hij is nu fulltime Barry! Naast zijn uitmuntende vocalen ontpopt Mike zich ook als één van de grootste Bee Gees fans/kenners van het land! Samen met de speelse Jeffrey en alleskunner Martijn -zijn “Gibb-broers” – vormt hij de kern van Bee Gees Forever.

De band mag zeker niet onbenoemd blijven in dit verhaal: Yme (drums), Rik (gitaar) en Kevin (bas) zijn vers afgestudeerd aan de Popacademie in Enschede en rollen zo direct het professionele muzikantenleven in. Als dat maar goed gaat!

Naast een perfecte beheersing van hun instrument, tonen zij zich ook uitstekende zangers, wat de prachtige harmonieën alleen maar versterkt. Timothy Drake zegt hierover: “Dat de puzzel zo mooi in elkaar zou vallen, had ik ook niet kunnen bedenken.” Bee Gees Forever blaast het legendarische oeuvre van de gebroeders Gibb weer nieuw leven in. Dát werd hoog tijd!

Organisatie van het Totally Tribute Festival 2024: